WIA, nieuwe baan en bezwaar

Mijn WIA loopt binnenkort af. Inmiddels heeft er een herkeuring plaatsgevonden en ben ik voor meer dan 35 % afgekeurd. Mijn ex werkgever is eigen risico drager en gaat bezwaar indienen. Ik ben afgekeurd op basis van fysieke klachten en ben daarna chronisch, progressief ziek geworden. Iets heel anders en het is aannemelijk dat het percentage arbeidsongeschiktheid zal stijgen en wellicht op 80-100 % uit zal komen.

Stel ik ga op dit moment werken maar ga een stuk minder verdienen dan het salaris wat ik verdiende bij mijn ex werkgever. Welk salaris wordt mee genomen tijdens het bezwaar? Is dat het salaris wat ik vanaf nu ga verdienen of het oude salaris?

UWV Webcare 13-06-2019 12:39 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Hallo Manoah71,

Goed dat je uitzoekt wat er gebeurt als je minder gaat verdienen, dan bij je ex-werkgever.

Uit je bericht maak ik op dat je meer dan 35% arbeidsongeschikt bent. Als je tijdens een WIA-uitkering werkt, dan gaan wij je inkomsten verrekenen. Hoe we dat doen, hangt ervan af welke soort WIA je ontvangt.

Wij doen de berekening van de hoogte van je WIA-uitkering. Daarbij gaan we uit van het sv-loon dat je verdiende voordat je ziekt bent.

Je geeft aan dat je daarnaast andere klachten hebt gekregen, dan waarvoor je de WIA-uitkering al krijgt. Om de vraag over het salaris in deze situatie goed te kunnen beantwoorden, hebben wij inzage in je gegevens nodig.

Daarom raad ik je aan om telefonisch of via een bericht in Mijn UWV contact met ons op te nemen. Mijn collega’s kijken dan in je gegevens na waar je rekening mee moet houden, als het gaat om je salaris en de hoogte van je uitkering.

Met vriendelijke groet,
Nelleke
UWV Webcareteam