WIA na jaar werken en meer dan 65% verdienen van maatmanloon

Beste mensen,

Ik heb een vraag waarop ik het antwoord nog steeds niet heb, ondanks vele telefoontjes aan het UWV.
Het verhaal: sinds 2013 WIA. 54% arbeidsongeschikt. November 2016 herkeuring en toen 44%. Sinds mei 2016 weer aan het werk. Ik verdien meer dan 65% van het maatmanloon. Ik had begrepen dat dan de uitkering stopt na 1 jaar. Maar ik krijg hem nog steeds. Wordt wel naderhand definitief vastgesteld.
Nu is het geval dat ik sinds januari andere klachten heb gekregen dan waarvoor ik in de WIA was beland. Ik ben voor psychische klachten in de WIA beland en nu heb ik echt een ziekte.
Mijn vraag is dus: stopt de WIA nu na 12 maanden? De gezondheid is immers slechter geworden. Daar heb ik ook melding van gedaan. Maar nog geen uitnodiging gehad voor een herbeoordeling.

Dank alvast voor de antwoorden!

Groet,
Willem

@Willem, welkom op het forum.

U bent ziek geworden waardoor u in de WIA terecht bent gekomen. U heeft werk gevonden waardoor u minder dan 65% arbeidsongeschikt bent. Helaas heeft u nu ook andere klachten gekregen waardoor uw gezondheid slechter is geworden.

Mij wordt niet helemaal duidelijk of u deze nieuwe klachten ook bij UWV heeft gemeld. dar lijkt het wel op, maar ik las het nergens expliciet terug. In ieder geval zal het UWV een standpunt moeten innemen of zij u moeten herbeoordelen. Of dat gebeurt is aan UWV. Tegen een beslissing om u niet te beoordelen kunt u bezwaar maken.

Zie verder ook: https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/tijdens-wia-uitkering/detail/als-mijn-gezondheid-verandert/wie-kan-een-herbeoordeling-aanvragen

Dankjewel, Peter en Viktoria voor jullie reacties.
Peter, ik heb inderdaad doorgegeven dat de gezondheid is gewijzigd. Een maand geleden ongeveer. Daar heb ik nog geen reactie op ontvangen.
Viktoria, ik ga de vraag voorleggen via mijn berichten op de uwv site.

UWV Webcare 18-07-2017 15:58 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Hallo Willem74,

Wat naar dat je gezondheid is verslechterd.
Het klopt als je meer dan 65% van je oude loon verdient tijdens je WIA-uitkering dat deze na 1 jaar stopt. Meer informatie: https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/einde-wia-uitkering/detail/ik-kan-weer-meer-verdienen. De uitzondering is de loongerelateerde uitkering.
Je ontvangt de loongerelateerde uitkering altijd tot de maximale duur. Ook als je weer meer dan 65% verdient van watje verdiende voordat je ziek werd. Wat de maximale duur is, lees je in de beslissingsbrief.
Als je aan UWV hebt doorgegeven dat je gezondheid is veranderd dan krijg je binnen 2 weken een ontvangstbevestiging. Meer informatie over de herbeoordeling vind je hier: https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/tijdens-wia-uitkering/detail/als-mijn-gezondheid-verandert/wie-kan-een-herbeoordeling-aanvragen.
De vraag wanneer je WIA- uitkering eventueel stopt kan je stellen via Mijn UWV en dan Mijn Berichten. Zij hebben inzage in je gegevens en helpen je graag verder. Meer informatie: https://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/contact/detail/mijn-berichten. Ook eventuele vragen over de status van je herbeoordeling kun je via deze weg stellen.

Met vriendelijke groet,
Viktoria
UWV Webcare