wga uitkering 70 % met rest/verdiencapiciteit en 20 uur beperking/

Beste mensen,

Ik heb een wia/wga uitkering met 70% arbeidsongeschikt en met 20 uur urenbeperking. Ik kan dus voor 20 uur( 4 uur per dag )solliciteren, rekening houdend met mijn beperking

Ik kan hopelijk straks een baan vinden voor 12 uur per week en hierdoor meer dan 50% van mijn restcapiciteit verdienen. Maar dat is maar voor max 12 uur.

Kom ik nu met bovengenoemde na de loongerlateerde uitkering nu automatisch in de loonaanvullingsuitkering ?
Of is het zo ,ook al zit ik nu net over de 50% van mijn restcapiciteit, nu eerst nog voor 8 uur iets moet vinden (totaal 20 uur) om in de loonaanvullende uitkering te komen.
Of kom ik hiermee in de vervolguitkering?

Hop dat het een beetje duidelijk is
Alvast bedankt voor het antwoord
fam E Berger

Beste Berger,

Voor zover ik weet gaat het er vooral om wat u verdient in de uren dat u kunt werken. Als dat meer is dan de 50% van uw restverdiencapaciteit dan zou dat inderdaad betekenen dat u in de loonaanvulling komt. De Wia kijkt naar de inkomsten en in dit geval niet naar de uren.

Ik vraag UWV webcare ook om een reactie.
BOW_Peter

UWV Webcare 06-02-2019 15:26 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste Berger,

Het antwoord dat Peter al heeft gegeven is inderdaad juist.
Stopt je loongerelateerde uitkering en zou je een vervolguitkering krijgen, maar verdien je tenminste 50% van je restverdiencapaciteit? Dan krijg je een loonaanvullingsuitkering.

Hopelijk horen we gauw van je dat je de baan gekregen hebt, en alvast veel plezier gewenst!

Met vriendelijke groet,
Jur
UWV Webcareteam

Dank uwv en Peter voor het antwoord. Ik heb nog een aanvullende vraag, nav bovenstaand. Voor de 8 uur dat er over blijft: Ben ik verplicht om voor die 8 uur te blijven solliciteren. Eigenlijk is in mijn situatie/ziekte 12 uur het max wat voor mij haalbaar is. MVG Ed Berger

Beste Berger,

Ik lees op de site van UWV:

U krijgt een WGA-uitkering als u door uw ziekte of handicap niet meer hetzelfde kunt verdienen als vóór uw ziekte of handicap. Verdient u het bedrag dat u volgens de arbeidsdeskundige van UWV kunt verdienen? Dan heeft u geen sollicitatieplicht.
Verdient u minder dan het bedrag dat u volgens de arbeidsdeskundige kunt verdienen? Dan gaat u op zoek naar werk dat past bij uw mogelijkheden. Dit is de sollicitatieplicht.

Zoals ik het lees verdient u iets meer dan 50% van het loon dat u kunt verdienen en is er dus nog een sollicitatieverplichting. Als er volgens u maar 12 uur werk mogelijk is moet ook blijken uit het oordeel van UWV. In dat geval zou een herbeoordeling mogelijk kunnen zijn als u meer klachten heeft gekregen wegens dezelfde oorzaak. Is dat niet het geval, dan bent u het in feite oneens met de uitslag van de WIA-beoordeling en kunt u bezwaar maken als de termijn nog niet is verlopen.

mvg,
BOW_Peter

UWV Webcare 18-03-2019 14:26 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Hallo Berger,

Ik heb nog een aanvulling op het antwoord van BOW.Peter.

Het is uiteraard bespreekbaar hoe je invulling geeft aan de sollicitatieplicht die je nog hebt naast je LAU.

Begeleidt UWV je bij jouw re-integratie? Dan kun je met de arbeidsdeskundige overleggen welke mogelijkheden je hebt, of juist niet hebt, om je restverdiencapaciteit volledig te benutten. Je kunt jouw arbeidsdeskundige hiervoor altijd een bericht sturen via je Werkmap op werk.nl.
Maak je geen gebruik van je Werkmap, neem dan contact op met onze klantenservice via Mijn UWV/Mijn berichten . Bellen kan ook. Mijn collega van de klantenservice helpt je graag bij het contact leggen met jouw arbeidsdeskundige.

Is je (ex)werkgever, van het dienstverband waaruit je in de WIA-uitkering terecht bent gekomen, eigenrisicodrager? Dan bespreek je jouw mogelijkheden hierin met je (ex)werkgever.

Met vriendelijke groet,
Caren
UWV Webcareteam

Bedankt voor de aanvulling Caren.

groet,
BOW_Peter