Werkgever blijkt ERD en herbeoordeling na 5+jaar

Ik heb bijna 6 jaar een WIA nadat ik ziek uit dienst ben gegaan en eerst een zw had. Ik iel uit met psychische klachten.

Mijn oud werkgever heeft een herbeoordeling aangevraagd. Nu verwachtte ik al wel een keer een herkeuring omdat het al lang geleden is, maar dat het van mijn oud werkegever komt, had ik niet verwacht. Ik wist namelijk helemaal niet dat zij eigenrisicodrager zijn.

Ik heb de afgelopen jaren niks van ze gehoord. Als ik de info op de uwv website goed lees, heeft een oud werkgever ook verplichtingen mbt reïntegratie, is dat juist ook na ontslag? En moet ik nu actie ondernemen nu ik weet dat ze edr zijn?

De afgelopen jaren heb ik eenmaal een iro traject gedaan via uwv. Uiteindelijk zei de coach dat ik eerst maar eens helemaal moest gaan herstellen. Ik heb 1,5 jaar nog gewerkt: dat was heel intensief en na einde contract kreeg ik weer een terugslag helaas. Nu ook met fysieke overbelastingsklachten.

Ik wil gewoon graag kunnen, maar elke keer weer over m'n grens heen. Ik merk dat een herbeoordeling weer stress geeft en zeker nu ik weet dat m'n oud werkgever erachter zit. Druk om dat ik van 70% naar zal 0% gaan is de angst.