Stopzetten WW in deze situatie

vindaloo66 10-10-2019 18:48 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Goedenavond allen,

ik heb in februari een stuk van internet gedownload dat kamervragen aan de minister behandelt over de werking van de WW. Daar staat onder andere in dat het wel degelijk mogelijk is je WW stop te zetten (zowel betaling als rechten) zo dat je geen rechten verliest. Dan moet het verschil minder dan 5 uur zijn met de vorige baan.

Echter, wat gebeurt er als je een baan had van 36 uur en in een nieuwe baan van 40 uur nog steeds niet over de drempel van 87,50 % komt. Kun je in dat geval ook je WW stopzetten? Deze situatie ontstaat voor mensen die een vrij hoog salaris hadden en niet meer zo'n hoog salaris terugkrijgen. Ik zou het uitermate oneerlijk vinden als dat niet zou kunnen, heel graag uw antwoord want ik maak me hier erg ongerust over. Ik heb uiteindelijk 35 jaar premie betaald.

Vriendelijke groet Patrick

Beste Patrick, ik vraag UWV Webcare om een reactie.
Peter

UWV Webcare 15-10-2019 15:54 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Hallo vindaloo66,

Je hebt helemaal gelijk dat je zelf een verzoek kunt doen om je WW-uitkering (betaling en rechten) te beëindigen.

In de situatie die jij beschrijft, waarin je een baan had voor 36 uur en nu 40 uur per week werkt, gelden ook dezelfde voorwaarden voor beëindiging. Het verschil in uren ten opzichte van je vorige baan hoeft namelijk niet alleen minder zijn dan 5 uur per week. Deze voorwaarde geldt ook wanneer je meer of hetzelfde aantal uren werkt.
Alle voorwaarden voor beëindiging van je WW-uitkering, lees je hier.

Voldoe je niet aan de voorwaarden voor beëindiging van je WW-uitkering, omdat je meer dan 5 uur minder werkt dan in je vorige baan? Dan heb je wel een keuze om de betaling van je WW-uitkering te beëindigen. Hier lees je daar meer over.

Met vriendelijke groet,
Caren
UWV Webcareteam

Bedankt Caren.
@Vindaloo66 kunt u verder met deze informatie?
Peter

vindaloo66 30-10-2019 16:08 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Ja dank je wel Peter, laten we hopen dat dit toch niet tot problemen gaat leiden.