Proefplaatsing UWV

Goedemiddag dames en heren,

Ik heb een vraag: ik heb een ww uitkering en bevind mij in een proefplaatsing. Ik heb aangegeven bij dat bedrijf dat ik de arbeidsvoorwaarden en het werk niets vind. Ik had dit nooit moeten doen, maar ja, je doet wel eens dingen en je wilt graag weer in het arbeidsproces komen...

Afgesproken is dat ik de proefplaatsing afmaak en dan scheiden onze wegen. Ik heb dit gemeld bij de werkcoach. De werkcoach had mij vooraf verteld dat ik na de proefplaatsing kon stoppen, geen probleem. Mijn verbazing werd gewekt, hij zei namelijk dat het uwv dit geval wel eens aan zou kunnen aanmerken als verwijtbaar werkloos zijn en dat mijn uitkering in gevaar kan komen. Wist opeens niet meer dat hij gezegd had dat het geen probleem was om te stoppen.

Hij weet niet hoe nu verder, omdat hij daar niet over beslist. Prima, het is nu eenmaal zo,

Nu komt de vraag: weet iemand wat waar is? Het gaat dus om einde proefplaatsing, de uitkeringsgerechtigde stopt er mee, gaat de uitkering dan gewoon verder?
Ik sta genoteerd als 40 uur per week werkloos. De uren die ik draai zijn rond de 15 uur per week.
De wet zegt: er is geen arbeidsovereenkomst, wellicht dat dit helpt, maar zeker weten doe ik het niet.

Dank!

Beste Puk,

In principe is het zo dat u er alles aan moet doen om weer te werken. Ik ben benieuwd wat de reden was om met een proefplaatsing te beginnen. Was er twijfel of u het werk wel zou aankunnen? Dat is wel belangrijk, want als er twijfel is, bijvoorbeeld vanwege een beperking, of u het werk kan doen kan stoppen wel een reden zijn.

Alleen stoppen vanwege de inhoud van het werk en de arbeidsvoorwaarden is voor UWV waarschijnlijk geen reden. De consequentie kan zijn dat u met een sanctie te maken krijgt.

Goedemiddag BOW.Peter,

Dank voor uw reactie. Ik weet van alle regels van het UWV af. Ik heb geen idee wat de reden was voor proefplaatsing, daar kan ik slechts naar gissen. Denk niet dat men dacht dat ik het werk niet aan zou kunnen.
Het is taxi werk, en je mag zonder opleiding met een voorlopige taxipas zo in de taxi stappen en kinderen rijden naar school. Bij mijn weten heb ik geen beperking anders dan een slechte rug, maar daar heb ik het nooit in mijn werkzame leven over gehad, ik heb er 30 jaar opzitten, ben 53 trouwens. Maar dit terzijde.

Ik wacht het netjes af. Men heeft het over contracten die je tekent voor 6 maanden werk na de proefplaatsing, dan word je gedwongen eigenlijk door UWV alles te tekenen omdat je uitkering anders in gevaar komt. Bedankt Puk, je hebt 35 jaar gewerkt, we bedanken je graag...
Dan maar een sanctie. Ik heb inmiddels het volgende wetsartikel gevonden, dat stemt mij weer een beetje hoopvol...

Proefproject: Proefplaatsing WW (art 130a WW)

Dit project kan aan ongeveer 1000 werklozen de kans geven om met behoud van uitkering voor maximaal 3 maanden bij een werkgever te gaan werken. De werkgever betaalt geen loon, zodat er tijdens de proefplaatsing geen sprake is van een arbeidsovereenkomst. Dat betekent ook dat “ontslag” tijdens die proefplaatsing niet tot verwijtbare werkloosheid kan leiden, zodat de werknemer zijn recht op een WW-uitkering behoudt (3.7.2..* Gedurende de proefplaatsing hoeft de medewerker niet naar ander werk te zoeken om zijn recht op uitkering veilig te stellen (3.7.2.). Om misbruik van de proefplaatsing tegen te gaan wordt de eis gesteld dat er een reële kans op regulier werk bestaat. De werkgever dient aan te geven dat hij na de proefplaatsing een arbeidsovereenkomst zal aangaan, als de plaatsing goed verloopt. Zij dienen daarbij een arbeidsovereenkomst op het oog te hebben, welke minimaal 6 maanden of voor onbepaalde tijd gaat duren, waarvan de werkweek ten minste gelijk is aan de werkweek tijdens de proefplaatsing.

UWV heeft gesproken volgens de letter van de wet: proefplaatsing betekent just that, er is geen arbeidsovereenkomst, dus geen ontslag. Als je als UG stopt, gaat de uitkering door.

Bedankt voor de update Puk. Ik weet zeker dat u hier mee ook anderen helpt.

Het lijkt mij ook wel logisch dat men er zo naar kijkt. Uiteindelijk gaat het om de duurzaamheid van de werkhervatting. Als iemand werk doet maar daar weinig binding mee heeft zal dit op termijn ten koste gaan van jezelf. Dat hier een juridische grondslag voor wordt gebruikt (geen contract is geen arbeidsovereenkomst) is helder.

Bedankt, en veel succes met de volgende baan. Uw vragen zijn en blijven welkom!

Groet,
Peter L.