IVA na loondienst (FTE) en eigen onderneming

Beste WerkHoeZitHet,

Na 1,5 jr wordt mijn contract binnenkort niet verlengd. In 2019 ben ik opgenomen met div. klachten en sindsdien sta ik ziek gemeld. Eerst 100%, daarna weer meer gaan werken maar na div. overleg besloten dat het niet meer gaat en ga nu (waarschijnlijk) versneld het IVA-traject in.

Naast mijn FTE baan verdiende ik zelfstandig ook nog bij (wit). Zo'n zes uur per week gemiddeld met een leuke omzet. Dit deed ik al jaren voordat ik in een andere functie in loondienst ging.

Nu is mijn concrete vraag: hoe wordt hiermee omgegaan bij het UWV?

1.

  • Is het van invloed op de bepaling van het te berekenen (dag)loon? Ik heb alleen belasting betaald, geen sociale premies als zzp'er
  • de uren zijn uiteraard wel gemaakt en weerlegbaar d.m.v facturen

2.
Is het zinvol 100% ziek uit dienst gaan? Wat zijn de voor/nadelen hiervan?

Beste Bjeun1979,

excuus voor de late reactie: ik was op vakantie.

UWV kijkt niet naar de inkomsten van wat u verdient in uw eigen bedrijf. Deze uren maakte u reeds naast uw fulltime baan. Het wordt anders als u meer uren gaat werken. Want dan is er sprake van minder arbeidsongeschiktheid, immers u kunt meer uren werken.

Uw tweede vraag begrijp ik niet helemaal. Waarom zou u uit dienst willen gaan? Ik ga er vanuit dat u niet meer kunt werken en in de WIA terecht komt. Dat kan met een IVA of met een WGA-uitkering. U moet dan eerst 2 jaar ziek zijn. Na 2 jaar ziekte mag de werkgever u ontslaan. U hoeft dus zelf deze keuze niet te maken. Kunt u uw vraag toelichten?

Mvg, Peter