Hoogte ziektewet uitkering

Hallo,
Ik ben tijdens mijn proeftijd erachter gekomen dat ik zwanger ben en ik heb een proeftijd van twee maanden. Na drie weken gewerkt te hebben heb ik met medische redenen ivm zwangerschap mezelf ziek moeten melden. Nu lees ik overal dat er wordt gekeken naar de afgelopen jaar om hoogte ziektewet te bepalen, maar wat nu als dit maar een periode van 3 weken is en in de proeftijd ( met dus mogelijk ontbinden van contract)?

Beste Melis,

Als eerste gefeliciteerd met uw zwangerschap. U geeft aan dat u een proeftijd van 2 maanden heeft. Klopt het dat het gaat om vaste dienst of een contract van langer dan 2 jaar? Er zijn namelijk regels voor proeftijd. Er zijn natuurlijk ook regels rond ontslag. Een werkgever mag u niet ontslaan wegens zwangerschap. Overigens, als het contract niet verlengd zou worden dan heeft dit geen gevolgen voor recht op een ziektewetuitkering. In dat geval geldt er een vangnet, waardoor recht blijft bestaan.

Over de berekening van de ziektewet, als iemand korter dan 1 jaar heeft gewerkt voorafgaand aan het recht op ziektewet kijkt uwv anders naar de vaststelling van het dagloon.
Ik lees op de site van UWV: Uitzonderingen bij de berekening van uw dagloon
Als u korter dan 1 jaar heeft gewerkt, delen wij uw sv-loon niet door 261. Dan is het mogelijk dat wij uw sv-loon delen door het aantal uitkeringsdagen geteld vanaf de datum dat uw dienstverband begon. We tellen dagen van maandag tot en met vrijdag. Bent u een werknemer met WIA-, WAO- WAZ- of Wajong-uitkering? Of heeft u een ziekte of handicap die u belemmert bij het werken of bij het vinden van een baan? Dan wordt het dagloon berekend over het sv-loon in het laatste aangiftetijdvak voordat u ziek werd. We delen het sv-loon dan door 20 als u per 4 weken uw loon ontvangt. Of door 21,75 als u per maand loon krijgt. Dit bedrag is uw dagloon. '

Ik zal vragen aan UWV-webcare wat dit financieel voor u betekent.

UWV Webcare 12-09-2018 13:01 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Goedemiddag Melis,

Ook vanuit UWV Webcare gefeliciteerd met jouw zwangerschap.

Ik geef graag nog een aanvulling op het antwoord van Peter over de hoogte van jouw Ziektewet-uitkering.

Als je ziek bent ten gevolge van je zwangerschap krijg je 100% van het voor jou vastgestelde dagloon. Wij berekenen het dagloon op basis van het sv-loon (sociale verzekeringsloon) dat je verdiende tijdens het dienstverband waarin je ziek werd.

Omdat jij nog maar kort in dienst bent wordt het dagloon als volgt berekend: het sv-loon dat je hebt verdiend, wordt gedeeld door het aantal dagloondagen vanaf het begin van je dienstverband tot de dag waarop je ziek bent geworden. De uitkomst hiervan is jouw dagloon. Voor jouw Ziektewet-uitkering betekent dit dat je 100% van dit dagloon krijgt. Dit zijn bruto bedragen.

Ik wens je een goede zwangerschap verder.

Met vriendelijke groet,

Yvonne
UWV Webcareteam