berekening WAO

Sinds 1980 heb een WAO uitkering van 14% en in december 2012 ben ik in de WW gekomen en van uit de WW in de ZW. In december 2017 ben ik 80/100% afgekeurd en heb ook geen herkeuring in de toekomst. Nu is mij vraag hoe mij WAO uitkering wordt berekend want zoals ik het nu ziet wordt ik 2x gekort. Bij het UWV wordt ik niks wijzer heb overzichten ontvangen met berekening maar die zijn niet echt duidelijk te begrijpen

Beste johanvds, ik zal vragen aan UWV-webcare om een reactie.

Mocht u daar niet verder mee komen, dan is het mogelijk om langs een sociaal raadsman in uw gemeente langs te gaan. Of informatie en advies te krijgen via het Juridisch Loket.

UWV Webcare 25-05-2018 11:27 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Hallo Johanvds,

Goed dat je uitzoekt hoe het zit met de WAO-uitkering als je het idee hebt dat je twee keer wordt gekort.

De hoogte van je WAO-uitkering wordt gebaseerd op 75% van je dagloon, als je 80-100% arbeidsongeschikt bent. Dit bedrag vind je in de toekenningsbrief van je uitkering.

Als je naast je WAO-uitkering een andere uitkering of inkomsten hebt, dan hebben wij je persoonlijke gegevens nodig om je vraag te beantwoorden.

Stuur ons hierover een bericht via Mijn UWV of neem telefonisch contact op. Dan kijken onze collega’s in je gegevens na of je twee keer gekort wordt. Goed idee van Peter om eerst iemand mee te laten kijken in de overzichten voordat je (opnieuw) contact met ons opneemt.

Met vriendelijke groet,

Nelleke
UWV Webcareteam