beoordeling of herkeuring na 5 jaar werk en oude wa-jong

Hallo, Ik werk nu meer dan 5 jaar bij dezelfde werkgever met volledig behoud van mijn oude wa-jong uitkering ivm CVS/ME. (65/80%) Ik werk 6 uur per week 2 x 3 uur per dag. Dit gaat goed als ik in drukke periodes extra vrij neem, mijn baas is gelukkig flexibel. Ik zag dat je na 5 jaar opnieuw beoordeeld wordt.
Mijn vraag is; wordt je sowieso opnieuw beoordeeld, ook als je gewoon bij je baas blijft werken en er niets verandert?
En in hoeverre wordt je opnieuw beoordeeld, door een verzekeringsarts en een arbeidsdeskundige?
Dit omdat ik in het verleden door een herkeuring van een volledige uitkering naar niks ging zonder verandering van de klachten. Ik voel me volledig afhankelijk van de willekeur van de verzekeringsarts...

Beste Fiore,

welkom op het forum. Of je wordt opgeroepen voor een herbeoordeling hangt af van de vraag welke wajong je hebt. Dat hangt weer af van wanneer de wajong is aangevraagd. Voor 2010 of tussen 201 en 2015. Hier lees je er meer over.

Kun je er zo verder mee?

Bedankt voor je reactie. Ik zit in de oude WAjong, dus van voor 2010. Dan verandert er dus niets, zo als ik het lees....

Als je onder de oude Wajong-regeling valt, word je opnieuw beoordeeld als je: langer dan 5 jaar werkt, minimaal 75% van het wettelijk minimum(jeugd)loon (wml) verdient én geen extra hulpmiddelen of begeleiding nodig hebt bij je werk.

Ik zou aan al die voorwaarden moeten voldoen, als ik het goed begrijp. Dat is niet zo, want ik verdien lang niet 75% van het wml. Dit omdat ik maar een uur of 6 kan werken per week.

Begrijp ik het dan goed?

Dag Fiore,

Ja, zo lees ik het ook. Navragen bij UWV kan ook altijd via mijnuwv.nl.

Succes,
Peter