Ik kon bijna niets meer

*Aileen kreeg vier jaar geleden een hernia. Ik kon bijna niets meer! Dat frustreerde enorm.
Gelukkig kreeg ik hulp van een organisatie die mensen met een uitkering helpt, om weer op de arbeidsmarkt te komen.*

*Ziek*
In 2005 kreeg ik een hernia. Ik kon niets meer ik was afhankelijk van anderen. Ik deed voorheen ook vrijwilligers werk maar dat heb ik moeten opzeggen.
Ik heb een jaar lang thuis gezeten om te kunnen herstellen. Met allerlei therapie├źn kon ik weer redelijk functioneren met mijn beperking.
Mijn WW- uitkering liep af dus ik ging naar het CWI om een bijstand aan te vragen. Zij hebben mij in een project geplaatst. Het project was gericht op mensen met een handicap om weer aan het werk te komen. Ik was lichamelijk nog niet helemaal in orde, maar ik was wel bereid om weer aan de slag te gaan.

*Opbouwen*
Via dat project kreeg ik een cursus en begeleiding om wat breder inzetbaar te zijn voor werk.
Ik had alleen een diploma om administratief werk te kunnen doen.
Ik had een goede werkcoach die echt samen met mij keek naar wat mijn mogelijkheden waren op dat moment. Samen met haar hebben we wat dingetjes op papier gezet waar een baantje voor mij aan moest voldoen. En zo zijn we verder gaan kijken.
Al snel kon ik aan de slag in een buurthuis. Ik ben daar begonnen met een twee dagen en heb dat opgebouwd tot vier dagen. Dit was heel ander werk dan dat ik gewend was maar het paste heel goed bij mij. Ik genoot elke dag weer van mijn werk. Ik kwam in contact met vele buurtgenoten en samen met hen organiseerde ik veel voor de buurt. Ik werk er nu bijna drie jaar en ik heb het er hartstikke naar mijn zin. Ik heb nu zelfs een vast contract en daar ben ik trots op!
**
Succes!**
Ik heb zelf heel veel gehad aan het project van CWI en de begeleiding van mijn werkcoach.
Ik ben er sterker door geworden omdat zij in mij geloofde. Ik kan nu heel goed omgaan met mijn beperking en ik heb leuk werk!
Ik hoop in de toekomst dat ik zelf ook anderen kan helpen om te coachen naar werk! Misschien ga ik wel eens solliciteren naar een baan als werkcoach.

*Mijn tips aan anderen.*- Als je hulp wilt bij het zoeken naar werk, vraag daar naar bij CWI

  • Heb vertrouwen in je zelf
  • Heb vertrouwen in je coach
  • Denk goed na over wat jijzelf leuk vindt en kan!

Wil jij reageren op dit verhaal of heb jij ook iets meegemaakt en wil je dat met anderen delen?
Plaats dan een reactie of neem contact op om je aan te melden en vertel je eigen verhaal. Dit kun je doen via .