Het is heerlijk om weer aan het werk te zijn

*Andrew moest vier jaar geleden plotseling een hersenoperatie ondergaan. Door zijn arbeidsongeschiktheid, zat hij plots zonder baan. Nu is hij weer aan het werk met wat begeleiding. “Het is heerlijk om weer aan het werk te zijn!”. *

*Onverwachte situaties*
Ik was altijd een harde werker. Ik genoot van mijn werk omdat ik veel te maken had met verschillende mensen. Vier jaar geleden werd er geheel onverwachts een hersentumor geconstateerd. Ik werd met spoed opgenomen en onderging vrij snel een hersenoperatie.
Daarna ging het heel langzaam. Ik moest herstellen. Doordat ik een tijdelijk contract had, verloor ik mijn baan tijdens mijn herstel.
Ik kreeg hulp via UWV. Zij zorgde dat er iemand van een re-integratiebureau mij ondersteunde om te re-integreren. Maar ik kreeg niet 1-2-3 een baan. Er werd gekeken naar wat ik op dat moment kon. Helaas was er niet heel veel aanbod voor mij. Ik was dan ook al 50. Vreemd genoeg in dezelfde periode, kreeg mijn partner door de crisis te maken met ontslag! Dat maakte dat we grote zorgen hadden over wat er nu moest gaan gebeuren qua inkomen.

*Tegenslagen *
Na 1,5 jaar herstel, ben ik naar een aantal sollicitatiegesprekken geweest. Helaas werd ik steeds teleurgesteld omdat ik niet geschikt zou zijn. Dat gaf mij het gevoel dat ik er niet meer uit zou komen. Het leek wel alsof het kansloos was om verder te zoeken. Wat ik vooral miste was het sociale contact op mijn werk. Nu zat ik vooral thuis terwijl iedereen om mij heen aan het werk was. Ik voelde me een beetje geïsoleerd. Ik zocht op internet naar lotgenoten zodat ik mijn ervaring kon delen met anderen. Zo voelde ik mij minder alleen in deze situatie.

*Doorzetten *
Door alle tegenslagen, had ik vaker een gesprek met mijn re-integratie coach. Deze bleef mij stimuleren om verder te gaan. De gesprekken hebben mij goed gedaan.
Ik ging uiteindelijk nog naar één sollicitatie gesprek. Ik had de moed al een beetje opgegeven maar ik ging er toch voor. Ik vertelde mijn mogelijkheden en motivatie. Tot mijn verbazing waren ze tevreden over het gesprek en werd ik opnieuw door hen uitgenodigd voor de volgende week. Wonderen waren de wereld dus toch nog niet uit!
De volgende week was ik weer op gesprek bij het bedrijf. Daarin kwam naar voren dat zij verder wilden met mij. Ik zou wat extra begeleiding krijgen zodat het fysiek niet te zwaar voor mij zou worden. Bepaalde vaste taken werden dan ook weggelaten zodat ik toch de functie zou kunnen vervullen. Ook in deze functie zou ik veel sociale contacten hebben. Ik was er klaar voor! Zij stelden voor om de volgende week te beginnen.
De eerste maand vloog voorbij. Ik werkte 28 uur en het verliep goed. Ik werk met ouderen mensen en dat is voor mij heel ontspannen. Ik hoef geen deadline te behalen of te haasten. Ik maak zo nu en dan lekker een babbeltje en er is ruimte om wat thee te drinken met elkaar. Ik ben er echt op mijn plekje, het is heerlijk om weer aan het werk te zijn!
Ik werk er nu bijna een jaar en ik ga er nog steeds met plezier heen. Ik hoop dat ik hier nog heel lang kan blijven werken.

*Mijn tips aan anderen:*

  • Geef de moed nooit op om aangenomen te worden!
  • Bespreek je teleurstellingen of nare ervaringen met je begeleider of coach.
  • Geloof in jezelf
  • Probeer contact te zoeken met lotgenoten (via internet).

Wil jij reageren op dit verhaal of heb jij ook iets meegemaakt en wil je dat met anderen delen?
Plaats dan een reactie of neem contact op om je aan te melden en vertel je eigen verhaal. Dit kun je doen via .