Doorzetten ondanks beperkingen

*Corry is een hartpatiënt en heeft door een auto-ongeluk ook rug en nekklachten.
Momenteel is zij in afwachting van de uitspraak van de rechter. Hij zal een uitspraak doen over haar ontslagprocedure. Corry, blijft doorzetten want ondanks haar beperkingen, wil zij toch blijven werken. *

*Re-integreren *
Na een paar weken ziek thuis te hebben gezeten ben ik langzaam begonnen met re- integreren in 2007-2008. Er was toen een nieuwe werkgever. Wij kende elkaar niet en zij moest mij begeleiden en samen een plan van aanpak opstellen voor mijn re-integratie. In een plan van aanpak staan concrete afspraken over hoe en wanneer je weer aan de slag gaat. Het is gebaseerd op het advies van de bedrijfsarts. In zijn advies staat wat ik wel en niet kan doen gezien mijn gezondheid.

*Overdracht van medische informatie *
Tussen de nieuwe werkgever en mij, heeft het nooit echt geboterd. Dat maakte het lastig om prettig te re-integreren. Mijn bedrijfsarts was na kort contact, verdwenen. Ik kreeg bij iedere afspraak een andere bedrijfsarts te zien. Mijn dossier werd niet netjes overgedragen aan elkaar. De bedrijfsarts maakte zijn eigen verhaal aan de hand van een Functionele Mogelijkheden Lijst (FML). Zo een lijst wordt gebruikt om de restmogelijkheden van mij in kaart te brengen. Ik was het niet eens met wat hij had ingevuld omdat we er nooit over hadden gesproken. Ik ben erg ontevreden over hoe hiermee is omgegaan.
In januari 2009 ben ik door de bedrijfsarts goedgekeurd. Ik was helemaal nog niet in staat om volledig te werken in mijn oude functie.
Ik moest weer aan het werk dus vanaf februari 2009 ben ik weer volledig aan het werk gegaan. Kort daarop had ik een beoordeling voor de WIA omdat ik aan het einde van mijn 2 jaar ziekte zat. Het UWV heeft mij niet gekeurd maar zei dat ik beter gemeld was dus het was goed. UWV ging uit van de goedkeuring van de bedrijfsarts.

*Klachten *
In mijn werk moet ik veel tillen en bukken waardoor het lichamelijk erg zwaar voor mij is. Ik vind het werk erg leuk maar ik viel door pijn en vermoeidheid regelmatig uit. Dan had ik even een paar dagen nodig om weer bij te komen.
We dragen er ook werkkleding die niet voor alle weeromstandigheden geschikt is. In de zomer toen het een dag snikheet was, heb ik mijn eigen shirt aangedaan. Dit kwam omdat de werkkleding gewoon te warm was en dat is voor mijn gezondheid erg slecht.
Ik kreeg onder andere hierover van de werkgever waarschuwingsbrieven. Ook werd erin vermeld, dat zij ontevreden was over mijn functioneren op bijbehorende werkzaamheden. Ik deed erg mijn best maar hierdoor voelde ik mij lichamelijk steeds slechter. Ik was veel moe en sliep slecht wat weer lichamelijke spanningen veroorzaakte.
Ik deed mijn werk goed naar mijn mening, ik had alleen veel pijn bij het uitvoeren ervan.
Ik ben een gesprek aangegaan met mijn werkgever. Dit gesprek leidde tot niets. Mijn werkgever luisterde nauwelijks naar mijn verhaal. Kort daarna ontving ik een brief van haar waarin zij mij duidelijk maakte mij te willen ontslaan. De reden zou zijn dat ik niet functioneerde volgens de regels van het bedrijf. Ik kreeg meer last van lichamelijke spanningen en werd erg emotioneel van dit alles. Ik loop voor deze klachten bij een psychiater die mij medicatie heeft voorgeschreven. Dit heeft mij al aardig geholpen om verder te kunnen vechten in deze zaak.

*Ontslag *
Twee maanden geleden is mijn werkgever een ontslagprocedure begonnen bij de rechter.
Gelukkig heb ik mensen in mijn omgeving die mij ondersteunen. Ook mijn oude collega’s hebben begrip voor mijn situatie. Ik heb nog wel goed contact met hen.
De rechtszaken vallen mij erg zwaar en ik ben er ook erg emotioneel onder. Gelukkig gaan mijn kinderen mee naar de rechtszaken om mij te ondersteunen. Er loopt ook een zaak tegen het UWV omdat ik bezwaar heb gemaakt dat ik goedgekeurd werd, terwijl ik ziek ben.

De rechtszaken lopen nog, dus ik ben in afwachting van de uitspraak. Wat er ook besloten wordt, ik weet dat ik niet 100% arbeidsongeschikt ben. Ik wil in de toekomst graag werken, maar dan wel aangepast en lichter werk. En het liefst 3 halve dagen, bijvoorbeeld achter een balie werken. Voor dit moment wil ik wel nog even thuis blijven en bijkomen van deze zware procedures.
**
Ondersteuning in dit proces?**
Het nemen van een advocaat. Ik heb de advieslijn VraagWelder gebeld omdat ik niet goed meer wist wat ik moest doen. Een van de medewerkers heeft mij geadviseerd het Juridisch Loket te benaderen. Zo ben ik aan een advocaat gekomen die mij veel werk uit handen heeft genomen. Dit vond ik erg prettig.

*Mijn tips aan anderen?*
Trek direct aan de bel, als je door de bedrijfsarts word goedgekeurd en je voelt je nog te ziek om te werken. Ik ben direct volledig gaan werken. Had ik bij UWV een second opinion (deskundigen oordeel) aangevraagd, dan had ik het nu misschien minder zwaar gehad.

Wil jij reageren op dit verhaal of heb jij ook iets meegemaakt en wil je dat met anderen delen?
Plaats dan een reactie of neem contact op om je aan te melden en vertel je eigen verhaal. Dit kun je doen via .

Jeetje Corry, wat een verhaal. Graag zou ik horen hoe het nu met je gaat. Ik hoop een positief bericht van je te mogen lezen. En wens je alle kracht en steun die je nodig hebt.

Hoop dat de zon snel weer voor je zal gaan schijnen, want dit is ook niet niks allemaal.

Een cyberhug voor jou!