JIJ in de media: De werkscan werkt

B
BoW_Peter 19-05-2015 12:40 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

De werkscan werkt en met een adviesgesprek geef je je inzetbaarheid helemaal een boost. AD Visie interviewde de makers erover, en programmamanager Riny Savelberg van Alles draait om JIJ, kortweg JIJ.

Metaal en Techniek

JIJ zet de werkscan in om jou te helpen gezond en plezierig aan het werk te blijven. Vul de vragenlijst in en je weet hoe het met je inzetbaarheid is gesteld. Een JIJ-adviseur helpt je de resultaten op een rij te zetten.

Het gebruik van de werkscan in de Metaal en Techniek is een voorbeeld voor andere sectoren, vinden de ontwikkelaars. Zij zagen in hun evaluatie-onderzoek dat de werkscan 1 op de 3 mensen die hem invullen aanzet tot actie. Een adviesgesprek heeft zelfs nog meer effect (97 procent).

Altijd advies

Niet iedereen die hem invult, krijgt het advies voor een gesprek, maar dat zou wel moeten. "Wij zetten de werkscan juist als preventief middel in. Juist de mensen waar niks mee aan de hand is moet je voor een gesprek uitnodigen. Zo voorkom je dat ze in een situatie terechtkomen dat het minder goed gaat", legt Riny Savelberg uit [in het magazine.][1]

[1]: http://www.allesdraaitomjij.nl/media/uploads/werkscan_artikeladvisie_april2015.pdf