Ziek in de ww

Goedendag allemaal,

Ik wil graag het volgende weten,

Ik ben net uit de 2 jaar ziektewet door zwangerschapsklachten van mijn eerste kindje, heb een jaar moeten revalideren en verschillende therapieen gehad voor mijn chronishe klachten.
Maar na 2 jaar ziektewet is deze dus beeindigd door herstelmelding op 13 mei 2013.

Even het belangrijke ik ben ook op dit moment zwanger van mijn 2de kind inmiddels al 6 maanden,
En de klachten zijn inmiddels zo verergerd en zit echt in een depressie ,lage bloeddruk blaasontsteking aambeien enz , ik heb allerlei therapieen waar ik nog steeds loop ivm met ook deze zwangerschapklachten.

Nu heb ik nog om exact te zijn 24 dagen ww over. En kan ik me echter niet aan de verplichtingen voldoen, en ben echt goed beperkt weer.

Heb ik recht om me ziek te melden, aangezien ik weet dat de eerste 13 weken ww altijd doorloopt, in mijn geval zijn het er 24 dagen wat nog resteert aan ww.

In afwachting op wat tekst en uitleg. Bedankt Amanda

dag Amanda, ten eerste van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Jammer dat je zo ziek bent geweest van de eerste zwangerschap. Je klachten zijn nu weer toegenomen. Was al dat het geval op 13 mei? Wie heeft je hersteld verklaard? Is toen rekening gehouden met deze klachten? Ik moet dit even weten om helder te krijgen of je bezwaar moet maken tegen de beslissing van de ziektewet of je je opnieuw ziek moet melden.

Hoor het graag van je,
Groet,Peter

Dag Peter,

Bedankt voor je antwoorden,

Het zit zo voor die 13 mei, heb ik uiteraard de WIA aangevraagd,omdat ik tenslotte niet hersteld ben.
Ik heb al deze klachten voorgelegd en al mijn medicatie mee moeten nemen en uiteraard zelfs mijn verslagen van mijn therapieen waarin staat hoe beperkt ik ben.

Ik ben hersteld verklaard tijdens de beoordeling hiervoor, ik heb ook bezwaar ingediend daarna, ook daar helaas geen verandering in. Want ik ben tenslotte los van alle klachten en therapieen ook al 6 maanden zwanger wat alles heeft doen verergeren.

Maar ik kan er verder nu niets tegen doen, en heb mijn ww restant aangevraagd, maar het gaat echter helemaal niet goed met mij, heb zoveel klachten en hulp dat ik zo echt niet in staat ben om te kunnen werken.

En wil me gewoon ziek melden als ik er recht op heb. En wanneer ik dat mag doen aangezien ik nu al een week ww ontvang. en het belangrijkste dat het bijna afloopt. en op 13 mei was mijn herstelmelding.

ik hoop op antwoorden, want ik raak helaas elke dag dieper in mijn depressie, dat zou niet zo moeten zijn. Want ik moet al heel rustig aan doen.

mvg Amanda

Kan je me alsjeblieft antwoord geven, aangezien ik heel graag wil weten waar ik recht op heb , en wat ik nu kan gaan doen.

Want alles staat nu stil, terwijl de tijd dringt ivm bijna einde ww!! en ik kan maar niet genieten van me zwangerschap zo.
Help

Bete Amanda, dit ligt lastig. Je bent al beoordeeld en naar oordeel van UWV ben je geschikt. Dan kun je bezwaar maken. Dat heb je gedaan begrijp ik. Dat is niet gelukt. Ben je al bezig met bezwaar? Want het lijkt logisch dat je ook die stap zet.

In dit geval kun je je alleen ziek melden als er sprake is van:
1. Nieuwe klachten
2. Klachten die al verergerd zijn.

Ik raad je dus aan om je ziek te melden en door te geven wat op jou van toepassing is.

Sterkte.

Bedankt.

L
Leon_BOW 12-05-2014 10:32 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Deze topic is nu gesloten. Nieuwe reacties worden niet langer geaccepteerd.

L
Leon_BOW 12-05-2014 10:32 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Deze topic is nu gesloten. Nieuwe reacties worden niet langer geaccepteerd.