Ww en ziektewet

H
hbreedveld 19-06-2013 09:43 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Mevr. L, 53 jaar, wegens economische redenen in 2010 ontslagen. Mevr was trainer/coach en werkte 32 uur per week.. In september stopt de WW-uitkering. Mevr heeft een auto-immuun ziekte, waarbij vermoeidheid een grote rol speelt. Mevr. werkt op dit moment 8 uur per week betaald en 4 uur per week als vrijwilliger bij dezelfde organisatie. Dit werk is erg belangrijk voor haar, sociale contacten, structuur enz. Contract loopt tot eind 2013. Mev. vertelt dat er toename is van klachten en m.n. de vermoeidheid. Zij acht zich niet meer in staat om 32 uur te werken. Hoe moet zij dit kenbaar maken en aan wie. Kan zij zich gedeeltelijk ziekmelden bij de WW, zonder dat haar huidige baan gevaar loopt of zijn er andere mogelijkheden.

Beste hbreedveld,

Op het moment dat het niet gaat met werken kan ze zich ziek melden in de WW. Ze kan dan ook nog doorgaan met haar betaalde werk. Dat is mogelijk. Binnen de ww kan ze na 13 weken aanspraak maken op een Ziektewet-uitkering. In het geval dat haar recht op WW eerder ophoudt te bestaan kan ze na het ophouden van de WW in de ziektewet komen. In beide gevallen moet ze zich ziek melden bij UWV. Dat kan door middel van een ziekmelding via 0900 9294.

Wel zal ze afspraken moeten maken over solliciteren en het vrijwilligerswerk doet met haar werkcoach. Het doen van vrijwilligerswerk mag (de zoektocht naar regulier) werk niet ondermijnen.

http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_ziek/ik_ben_ziek_en_heb_geen_werkgever_meer/ziek_en_geen_werkgever_meer/ww-uitkering_en_ziek.aspx. Kun je daar verder mee?

L
Leon_BOW 12-05-2014 10:32 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Deze topic is nu gesloten. Nieuwe reacties worden niet langer geaccepteerd.

L
Leon_BOW 12-05-2014 10:32 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Deze topic is nu gesloten. Nieuwe reacties worden niet langer geaccepteerd.