Parttime uitkering/ziektewet en eenmanszaak

C
chantalsee 25-03-2013 13:23 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Ik zit met het volgende:

Ik werkte parttime in loondienst bij een reclamebureau. In maart 2012 ben ik, NAAST mijn baan in loondienst, een bedrijfje/webwinkel voor mezelf begonnen. Dit is ook in de grafische sector, maar geen concurrentie voor mijn toenmalige werk. Halverwege maart 2012 kwam ik thuis te zitten met burnout-verschijnselen (vanaf toen heb ik ook niks meer aan mijn webwinkel gedaan). In juli 2012 raakt ik mijn baan kwijt, kreeg een uitkering, ben mijn bedrijf/webwinkel verder gaan opzetten. In februari dit jaar heb ik me ziek moeten melden wegens een polsprobleem. Ik sta nu op een wachtlijst voor een operatie. Ik zit nu aan de sterke medicatie en kan mijn werkzaamheden niet goed uitvoeren. Dit geld dus zowel voor een (eventuele nieuwe) baan en voor mijn eigen bedrijf/webwinkel (ik ben nog steeds op zoek naar een nieuwe parttime baan, van mijn webwinkel kan ik niet leven).

Ik ontvang nu een ziektewet-uitkering. Maar.....de bestellingen in mijn webwinkel lopen natuurlijk wel gewoon door en hiermee zal ik ook tijdens ziektewet geld mee verdienen, hoewel ik niks mag (van het ziekenhuis) en kan doen, kan de zaak wel gewoon doorlopen doordat mijn vriend wat meer meehelpt in de zaak.

Heeft mijn eenmanszaak/inkomen uit eigen bedrijf invloed op mijn uitkering Ziektewet? En kan de webwinkel gewoon 'open' blijven?

Omdat je bedrijf al bestaat voordat je in de ziektwet kwam blijven de verdiensten daarvan buiten beschouwing. Dat wordt anders op het moment dat je er meer tijd gaat steken, want dan gaat het ook ten kosten van de uren dat je in de ziektewet zit. Zolang dat niet het geval is heeft het geen invloed op de hoogte van de ziektewetuitkering.

Om duidelijkheid te scheppen voor UWV kun je wel zeggen dat je naast je ziektewet al een eigen bedrijf hebt. Waarbij je ook kunt aangeven hoe je nu vervanging hebt geregeld voor je webshop.
UWV weet dan van je situatie af.

L
Leon_BOW 12-05-2014 10:32 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Deze topic is nu gesloten. Nieuwe reacties worden niet langer geaccepteerd.

L
Leon_BOW 12-05-2014 10:32 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Deze topic is nu gesloten. Nieuwe reacties worden niet langer geaccepteerd.