Doorgaan of laten afkeuren?

Ik ben een man van 62 jaar en ben rugpatient. (3 tussenwervels zijn nagenoeg helemaal versleten en twee zijn nog in redelijke staat)

Ik ben 13 maanden aan het reintrigeren . Momenteel werk ik 4 halve dagen (a 3-4 uur) op het bedrijf en overige uren thuis achter de computer.

Het plan van aanpak is opgesteld en nu wil mijn werkgever dit voorleggen aan het UWV.
(deeltijd 4 halve dagen per week en 4 uur thuis, overige afgekeurd)

Eind maart 2017 moet ik dan een wao uitkering aanvragen.

Ik ben gefrustreerd omdat ik niet weet wat ik moet doen.
Ik maak geen vordering in het herstel, vermoedelijk moet ik het weinige tijd die ik nu nog bij mijn werkgever besteed ook minderen.

Dan is de optie 100% afgekeurd worden en ontslagen worden door mijn werkgever.

Mijn geboortedatum is 25 augustus 1953 en moet nog werken tot 66 jaar en 7 maanden.

Wie kan mij helpen?

Beste @Eddy,

Uw werkgever heeft de verplichting om 104 weken lang uw loon door te betalen en moet binnen die periode zorgen dat hij (volgens het UWV) voldoende heeft gedaan aan re-integratie-inspanningen.
Als ik het goed begrijp wil uw werkgever een vervroegde WIA-aanvraag doen. Wanneer u nog wel (gedeeltelijk) aan het werk bent bij uw huidige werkgever en de vervroegde WIA-aanvraag niet expliciet ondersteund wordt door de bedrijfsarts, dan is de kans dat u vervroegd een uitkering ontvangt heel klein.

U kunt dus het beste, samen met uw werkgever, actief verder gaan met de re-integratie-inspanningen (ook zoeken naar werk bij een andere werkgever) zodat uw werkgever aan alle inspanningen heeft voldaan, na 104 weken. Na die 104 weken heeft u, na de WIA-keuring, recht op een WIA-uitkering als u meer dan 35% arbeidsongeschikt bent, of op een WW-uitkering als u minder dan 35% arbeidsongeschikt wordt verklaard.

Een vervroegd pensioen kan ook een optie zijn, maar gezien uw leeftijd zal u er waarschijnlijk flink op achteruit gaan.

Voor meer informatie of contact, kijk op www.fith.nl

Met vriendelijke groet,

Lucienne
Bureaumanager Fith