Voorstel voor contract huidige werkgever

B
blokkendoos 07-12-2014 09:37 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Goedemorgen,

Mijn huidige werkgever heeft mij aangeven dat hij mij toch graag zou willen houden.
Ik heb daar nu het zoveelste contract gekregen sinds ik daar aan het werk ben gegaan in 2010.
Ik heb eerst een 1 jaar contract gekregen, daarna verschillende halfjaar contracten en sinds 2 jaar heb ik 2 nul-uren contracten gekregen.
Nu loopt op 19 december het nul-uren contract officieel af. Hij weet dat ik graag zekerheid wil omdat ik sinds 2007 geen
vast werk meer heb en alleen maar dit soort contracten bij verschillende bedrijven.

Nu liet hij mij geloven dat hij een contract voor onbepaalde tijd zou geven maar nu ik een concept contract heb ontvangen zijn er nogal wat dingen anders dan hij mij voorschotelde.
Het is een jaarcontract geworden, waardoor ik dus weer geen zekerheid heb, en na een jaar weer ww kan aanvragen en op zoek kan naar ander werk zoals het al lange tijd gaat.
Iets anders vind ik wel vreemd en wil ik graag navragen hier op het forum. Het bedrijf het met het personeel dat er vast werkt afspraken gemaakt die al 2 jaar lopen inmiddels. Omdat ze daar in een bepaald deel van het jaar veel meer werk hebben dan in het andere, hebben ze besloten dat ze een deel van het jaar 32 uur werken en het andere deel (het drukke deel dus) 40 uur. Echter krijgt het vaste personeel over het hele jaar hun reguliere salaris, dat wil zeggen 36 uur.
Dus of ze 32 of 40 werken maakt niet uit, ze krijgen afgezien van ploegentoeslagen en overuren, gewoon hun 36 uur.

In het contract dat hij mij voorsteld geldt dit niet. Hij kan mij slechts 32 uur garanderen en alles wat ik meer werk krijg ik wel uitbetaald zegt hij, maar het feit is dat ze in de komende periode slechts 32 uur per week werken. Er wordt dus niet meer gewerkt.
Mijn vraag is dan ook, mag hij dit zomaar doen bij mij ondanks dat ik een contract voor bepaalde tijd heb maar toch onderdeel van het personeelsbestand ben.

Daarnaast zijn er een paar zaken die mij onduidelijk zijn in het concept-contract;
Er staat de volgende zin vermeld onder het kopje arbeidsovereenkomst: "met uitgestelde prestatieplicht (1)"
Bij 1 staat dan vervolgens;
1 Datum van indiensttreding en beeindiging van rechtswege
Werknemer treedt met ingang van 20 december 2014 tot en met 24 december 2015 bij werkgever in dienst. Deze
arbeidsovereenkomst loopt derhalve van rechtswege af op 4 maart 2016.

Het andere wat onduidelijk is voor me wat betreft betekenis is;
CONCEPT (let op: 1 maand aanzegtermijn, in outlook)

Dank voor de hulp!

B
BoW_Peter 09-12-2014 09:09 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

@blokkendoos, dit zijn specifieke arbeidsrechterlijke vragen waarbij ik denk dat u het beste dit kunt navragen bij het [Juridisch Loket][1]. Dan kan er ook iemand kijken naar het totale pakket aan documenten. Om na te gaan of er toch niet al een vast contract is (met oog op de wet flexibiliteit die stelt dat het vierde contract een vast contract is) kunt u uw contracten daar naar toe meenemen.
Kunt u daar verder mee? Ik stel het zeer op prijs als u later nog eens terug komt op het forum om te vertellen wat de uitkomsten zijn.

Peter

[1]: https://www.juridischloket.nl/