Reintigratie

Ik ben al langer tijd in de ZW nu er is een reintigratieburo ingeschakeld
mijn vraag : Moet Ik echt solliciteren naar alles wat ze zeggen ? maakt niet uit welke nivo ?
wat als ik weiger naar iets te solliciteren ?

groetjes uit Amsterdam :)

Beste Rocky, welkom op het forum.

Je zit in de ziektewet en je wordt begeleid naar werk. Toen je in de ziektewet kwam is er waarschijnlijk wel een functionele mogelijkhedenlijst opgesteld? Of een re-integratievisie door een arbeidsdeskundige?

Van jou mag worden verwacht dat je er alles aan doet om weer aan het werk te komen. Waar het om gaat is dat het bedrijf je gaat helpen om weer aan de slag te komen. Welke afspraken heb je daarover gemaakt met dit bedrijf? Begeleiding bestaat uit meer dan alleen maar functies doorgeven waar op je kunt solliciteren. Wat verwacht jij van het re-integratiebedrijf? En voldoet het re-integratiebedrijf daaraan?

Ze kunnen je niet verplichten te solliciteren op bepaalde functies. Maar van jou mag wel worden verwacht dat je actief bent. In feite moet je op alles kunnen solliciteren als het maar passend is. Met andere woorden: alles wat je kunt doen met mogelijkheden en beperkingen die je nu hebt. Vanuit de ziektewet is er geen sollicitatieplicht maar ben je wel verplicht er alles aan te doen om te werken. Sollicteren kan daar een onderdeel van zijn. Solliciteer je niet dan voldoe je niet aan de verplichting er alles aan te doen om weer te gaan werken. Dat kan consequenties hebben zoals minder uitkering of intrekking van de uitkering.

Dat wil je uiteraard ook niet. Daarom is het goed om voor je zelf na te gaan hoe het re-integratiebedrijf jou kan helpen. Ga daar dan ook een gesprek over aan bij het re-integratiebedrijf.
Ik ben benieuwd wat je nu gaat doen, hoor het graag van je!
Succes!

Beste Rocky,

Zelf zat ik nog niet zo lang geleden met eenzelfde vraag. Op mijn 41e werd ik ontslagen door mijn werkgever en 2.5 jaar later zat ik nog steeds thuis. Ik vroeg mij af of ik in het sollicitatieproces iets fout deed. Zelf kwam ik daar niet uit, destijds heb ik een coachingsbureau benaderd en dat heeft mij erg geholpen. Concrete handvatten en tips zorgden ervoor dat ik zelfverzekerder op gesprek kwam. Kijk even op gortcoaching.nl, wellicht dat je er iets aan hebt.

Groet,

Freek

R
robgroot 10-05-2016 11:56 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Hi,

Ik was laatst op zoek hoe het precies zit met de re-integratie van een tijdelijke werknemer. Hier komen ook andere dingen bij kijken waaronder de Wet BEZAVA. Na een tijdje zoeken vond ik onder andere dit interessante [artikel][1]. De complete whitepaper kun je hier ook downloaden met werkelijk alle informatie hierover.

Groet, Rob

[1]: http://nl.visma.com/blog/re-integratie-tijdelijke-werknemer